Monesti tulee tehtyä 'vaan' perunaa lohen lisänä. Kannattaa kokeilla laatikkoa vaihteeksi muistakin juureksista. Tämän saa myös pikaversiona pakastevihannespusseista, jos kiirettä pukkaa.

368935.jpg

600 - 700 g juureksia raasteena (käytin 2 isoa perunaa, 2 porkkanaa, palan juuriselleriä, palan lanttua ja purjon vihreän osan)

n. 1,5 tl  suolaa

1 prk  rasvatonta raejuustoa

1 prk  kevyttä fraichea 5%

jos on juustonjämiä, niin voipi heittää sekaan

(Provencale-yrttiseosta)

lohiperhosia, mausta suolalla, tillillä, paprikajauheella, valkopippurilla

Sekoita kasvislaatikon ainekset keskenään, kypsennä uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Laita päälle maustetut lohiperhoset ja kypsennä vielä n. 15 min.