Monesti tulee tehtyä 'vaan' perunaa lohen lisänä. Kannattaa kokeilla laatikkoa vaihteeksi muistakin juureksista. Tämän saa myös pikaversiona pakastevihannespusseista, jos kiirettä pukkaa.
600 - 700 g juureksia raasteena (käytin 2 isoa perunaa, 2 porkkanaa, palan juuriselleriä, palan lanttua ja purjon vihreän osan)
n. 1,5 tl suolaa
1 prk rasvatonta raejuustoa
1 prk kevyttä fraichea 5%
jos on juustonjämiä, niin voipi heittää sekaan
(Provencale-yrttiseosta)
lohiperhosia, mausta suolalla, tillillä, paprikajauheella, valkopippurilla
Sekoita kasvislaatikon ainekset keskenään, kypsennä uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Laita päälle maustetut lohiperhoset ja kypsennä vielä n. 15 min.
Kommentit