Lapset ihastuivat eräällä kyläreissulla kaupasta ostettuun kääretorttuun ja mankuivat kaupassa että sitä pitää ostaa. Koska periaatteenani on, että leipomistaitoisena ihmisenä turvaudun kaupan tuotteisiin vain erityistilanteissa, päätin, että tokihan sitä kaupan torttua osaa tehdä. Ja täytyy sanoa, että aika samanlaista tuli, kaikki tykkäsivät! Helppoa ainakin, näillä nykyisillä puolivalmisteilla.

295419.jpg

Pohja:

4  munaa

1,5 dl  sokeria

1 dl  vehnäjauhoja

0,5 dl  perunajauhoja

1,5 tl  leivinjauhetta

Täyte:

1 prk  Keiju-kasvisrasvatuorejuustoa Vanilja

2 rkl maitoa

Vadelmahilloa tai -marmeladia.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet nostellen taikinaan varovasti. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 7-9 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Jäähdytä (ehkä vartti...).

Notkista Keiju tilkalla maitoa. Levitä kääretorttulevylle ensin Keiju, sitten päälle vadelmahillo/marmeladi. Kääri tiukaksi rullaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, niin rakenne kiinteytyy.