Näissä sarvissa ihastuin lähinnä tuohon perunaiseen taikinaan. Vinkkinä heti alkuun, että käytä oikeaa hiivaa näihin! Nyt tein hiivan puutteessa kuivahiivasta, ja jäivät likilaskuisiksi. Osuutensa asiaan oli kyllä keittiössä vallitsevalla hallitsemattomalla paniikkitilalla...
16 kpl:
4 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 pss (80 g) Mielihyvä-perunahiutaleita
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl öljyä
Täytteeseen:
100 g suikaloitua palvikinkkua
100 g voimakasta juustoraastetta
hienonnettua persiljaa
voiteluun munaa, päälle juustoraastetta tai siemeniä.
Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää muut aineet. Vaivaa taikina kimmoisaksi, lisää tarvittaessa jauhoja. Jaa taikina kohottamatta kahteen osaan. Kaulitse taikinapalat pyöreiksi levyiksi kevyesti jauhotetulla työtasolla. Leikkaa taikinalevyt kahdeksaan sektoriin. Sekoita täytteen ainekset ja levitä sitä sektoreiden leveään päähän. Kauli sektorit rullalle leveämmästä päästä aloittaen. Taivuta rullat sarviksi ja nosta ne kohoamaan n. 20 minuutiksi leivinpaperille pellille. Voitele halutessasi munalla ja ripota juusto tai siemenet päälle. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ohje taitaa olla Kotivinkki-lehdestä.
Kommentit