Maku-lehden ohjeella varsin maistuvia ruispatonkeja.

1434568.jpg

5 dl  vettä

1,5  tl  suolaa

1 rkl  sokeria

50 g  hiivaa (ohjeessa oli pussi kuivahiivaa, mutta käytin tuoretta)

4 dl  ruisjauhoja

(käytin lisäksi 1 dl  ruisrouhetta)

n. 6 dl  hiivaleipäjauhoja (ohjeessa vehnää)

½ dl  öljyä

pinnalle seesaminsiemeniä.

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola sokeri. Lisää jauhot pikkuhiljaa ja alusta hyvin. Kohota puolisen tuntia. Jaa taikina 3-4 palaan. Kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Rullaa levyt hieman vinottain ja kohota. Voitele vedellä ja leikkaa päälle viillot. Ripottele siemenet päälle ja paista 225 n. 20 minuuttia