Olin taas unohtanut koko speltin, kun sain Tarulta kommentin ja siitä sen muistin. Kokeilin nyt tehdä omppopiirakkaa ja kyllä tuli tosi maukasta! En tiedä johtuiko speltistä vaiko siitä että lorottelin taikinan päälle vaniljakastiketta vaiko päällä olevista muruista, mutta joka tapauksessa söin ihan liikaa... Voi tehdä tietenkin ihan tavallisista vehnäjauhoista.
Piirakkavuoallinen:
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl spelttijauhoa
1,5 dl vehnäjauhoa
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl rasvatonta maitoa
Täyte:
n. 1 dl vaniljakastiketta
2-3 omenaa viipaleina
Muruseos:
n. 0,5 dl juoksevaa margariinia
3/4 dl sokeria
3/4 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä (voi jättää pois, jos ei tykkää. Minä tykkään...)
Sekoita muruseoksen aineet valmiiksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja rasva sekä maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina piirakkavuokaan. Lorota varovasti päälle vaniljakastiketta tasaisesti. Laita omenaviipaleet päälle ja ripota vielä muruseos päällimmäiseksi. Paista 200 asteessa n. 20 min. Maistui lämpimänä ihan ilman vaniljakastikettakin, mutta tietysti maistuu kastikkeenkin kera.
Kommentit