Kalapullat on minun ehdottomia herkkuruokiani. On vaan jotenkin niin vaivalloista jauhaa kalaa, varsinkin kun minulla on tosi pikkuinen silppukone. Tein sitten yksi päivä uunilohta, niin ajattelin kokeilla lohipullia kypsästä kalasta. Jääkaapissa oli edelliseltä aterialta tummaa riisiä ja herneitä muutama desi, lisäsin nekin joukkoon. Minusta tuli aivan ihanan makuisia pullia! Kokkien mielestä rakenne olisi varmaan liian tiivis tai kala liian kypsää, mutta ei se haittaa =) Söimme muusin kanssa. Jokin kiva kastikekkin sopisi hyvin.
Tässä noin määriä:
n. 2 dl ylijäänyttä riisiä, jossa herneitä seassa
n. 400 g kypsää kirjolohta
1 sipuli pienenä silppuna
3 munaa
suolaa, valkopippuria, kuivattua tilliä
n. 0,5 dl ruiskorppujauhoja
Muhenna lohi haarukalla pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voit maistaa seosta, onko tarpeeksi makua. Pyörittele kostutetuin käsin pulleroita pellille. Ruskista 225 uunissa kauniin väriseksi. Lisänä maistuu muuten muusin ohella myös keitetyt porkkanat.
Kommentit