Tämä oli kouluaikojeni lempiruokaa. En ole sitä kuitenkaan koskaan tehnyt itse, kenties pelosta, että ei maistu samalle. Mutta voi että tuli lapsuus mieleen! Tätä tullaan meillä tekemään vielä monta kertaa,, mieskin oli kovin tyytyväinen (kas kun tein ihan ilman kasviksia =), niitähän tähän saisi kätsysti upotettua).

368941.jpg

2 pss Oolannin pakasteperunamuusiaineksia

4 dl vettä

4 dl  maitoa

2 rkl  Oivariini 60%

2-3 tl  suolaa

2 munaa

400 g  kevyttä jauhelihaa

2 isoa sipulia silppuna

1 prk  tomaattipyrettä

jauhelihamaustetta, yrttisuolaa... yrtitkin käyvät, mutta jos haluaa koululaatikkoa, niin pysyttele näissä!

Valmista perunamuusi pussin ohjeen mukaan, lisätettäsi jäisen peruna-aineksen, lisää myös kananmunat ja jätä sose hautumaan jauhelihan ruskistamisen ajaksi.

Ruskista jauheliha ja sipulit, lisää tomaattipyre, mausta. Laita (voideltuun) uunivuokaan ensin kerros perunamuusia, sitten lihaseos ja päälle loput muusista. Laita uuniin 200 asteeseen noin 40 minuutiksi, kunnes vähän ruskettuuu. Juhlavampaan versioon voi päälle ripottaa juustoa.

Ja tietysti nautitaan ketsupin kera! Jokin raaste maistuu myös lisänä.