Haluan käyttää ruoanlaitossa paljon kasviksia ja yksi lempparivihannekseni on kesäkurpitsa, sen keveyden ja monikäyttöisyyden vuoksi. Tämä on ihan tavallista kalasoppaa, mutta laitan ohjeen tähän siksi, että välttämättä ei aina itse huomaa mihin kaikkeen kasviksia voi tunkea. Poikani, joka ei pidä kesäkurpitsasta, sanoi mm. kerran, että nämä kurkut on hyviä tässä keitossa. Arvaatte varmaan, mitä tuo 'kurkku' oli! Kesäkurpitsaa ei vaan mielestäni pidä liikaa kypsentää vaan lisätä se ihan lopuksi.

150561.jpg

Eli otappa 3 litran kattila ja kuori ja paloittele siihen perunoita n. 1/3 kattilan tilavuudesta. Sitten paloittele pari porkkanaa ja sipuli (jos uutta niin lyökkeineen). Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita mausteeksi maustepippureita ja kalaliemikuutio. Keitä tätä n. 5 minuuttia. Lisää sitten paloiteltu sei. Keitä jälleen n. 5 minuuttia. Sitten lisää maitoa niin, että lientä on haluamasi määrä. Lisää myös kesäkurpitsaa sen verran kuin mahtuu... ja ruokalusikallinen voimariinia. Sitten vain kuumennat ja tarkistat maun, suolaa pitää ehkä lisätä.

Tähän voi myös vaihteluksi käyttää pakasteherneitä tai -papuja (nämä lisätään samassa vaiheessa kuin sei), taikka vaikka lanttua tai juuriselleriä (samaan syssyyn pottujen kanssa).

Hyvää ja kevyttä arkiruokaa, lisänä ehdottomasti ruisleipää juustolla!