Ensinnäkin pahoittelut kuvan puuttumisesta, unohdin sen vallan kokonaan! Lisään ensi kerralla....

Olen pitkään etsiskellyt hyvää Minestrone-keiton ohjetta (mieskin kun on useaan otteeseen pyydellyt ruuaksi). Nyt sellainen löytyi Me-lehdestä. Lisäksi kun vielä löysin aivan upeaa savusaunapalvikinkkua palana (Korpelan valmistamaa, tietysti), niin tuli kyllä todella hyvää keittoa. Mukailtu tästä tuli sen tähden, että mustapippuria hurahti Anjalta vähän reiluhkolla kädellä, niin piti pyöristää makua maustamattomalla tuorejuustolla, mikä ei alun perin ollut tarkoitus.

Iso keitto, eli ota SUURI kattila:

1 rkl  öljyä
1-2  sipulia
n. 300 g  kaalia
2  porkkanaa
1 prk  tomaattimurskaa
1 prk  tomaattipyrettä
1,5 l  vettä
2 lihaliemikuutiota
2 tl  sokeria
2 laakerinlehteä
*-1 tl  mustapippuria
1-2 tl  valkosipulijauhetta (tai kynsiä)
4  perunaa
Puolikas purjo
n. 350  g  Korpelan savusaunapalvikinkkua
1 dl  jonkinlaista pastaa
1 pss (200 g)  pakastepapuja tai herneitä
Oreganoa, persiljaa  (muunnos: lisää 1 rasia kevyttä, maustamatonta
tuorejuustoa)

Suikaloi kasvikset. Kuullota sipulia, kaalia ja porkkanaa öljytilkassa. Lisää tomaattimurska ja *pyre, liemikuutiot, sokeri, laakerinlehdet, mustapippuri, valkosipulijauhe ja vesi. Keitä 20-30 minuuttia. Lisää peruna ja purjosuikaleet ja suikaloitu kinkku. Keittele kymmenisen minuuttia ja lisää pasta (jos pastan keittoaika on yli viisi minuuttia, keitä keittoa perunoiden lisäämisen jälkeen vain viisi minuuttia). Keitä pasta kypsäksi, lisää sitten pakasteherneet ja
halutessasi oreganoa ja persiljaa. Lisää lopuksi tuorejuusto, jos haluat.