En ole koskaan erityisemmin pitänyt maitopohjaisesta pinaattikeitosta. Liekö ollut ensimmäinen oire laktoosi-intoleranssistani =) Koska halusin kuitenkin pinaattisoppaa tehdä, kehittelin tämmöisen oman version.

167077.jpg

Teen tämän aina mutu-tuntumalla, mutta tässä jonkinmoinen ohje:

n. kilo  perunoita

vettä

suolaa

pussillinen pakastepinaattia

2,5 dl  ruokakermaa

Kuori ja pilko perunat. Kaada kattilaan vettä sen verran, että perunat peittyvät. Laita suolaa mukaan, ainakin teelusikallinen. Keitä kypsiksi, loppuvaiheessa voit lisätä pinaatit. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää ruokakerma ja tarkasta maku, eli lisää suolaa tarvittaessa.

Välillä olen laittanut soppaan myös purjoa, taikka käyttänyt ruokakerman tilalla tuorejuustoa. Itse en halua syödä edes kananmunia keiton seassa, vaan nautin ne mieluummin ruisleivällä.