Olen aikaisemmin jo kertonutkin pitäväni kovasti täytetyistä murekerullista. Niihin saa kätevästi 'hukattua' ylimääräiset tai silmiltä piilotettavat ainekset. Tällä kertaa käytin taikinaan ylijääneet keitetyt perunat. Maukasta oli, lapsetkin ovat jo tottuneet kesäkurpitsaan.

319908.jpg

Mureketaikina:

1 pss sipulikeittoaineksia

n.1 dl  ruiskorppujauhoja

1,5 dl  vettä

1 muna

400 g  vähärasvaista possunjauhelihaa

2 isoa keitettyä perunaa raasteena

Täyte:

1 kesäkurpitsa (300-400 g)

1 iso sipuli

50 g  maustettua kevyttä tuorejuustoa

1 tl  yrttisuolaa

paprikajauhetta

Raasta kesäkurpitsa ja pilko sipuli. Kuullota kasviksia pannulla, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Lisää yrttisuola ja tuorejuusto, sekoita. Nosta jäähtymään.

Turvota sipulikeittoainekset ja korppujauhot vedessä. Lisää muut aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa olla jäykähköä. Taputtele taikina kostutetuin käsin leivinpaperin päälle levyksi. Ripottele päälle paprikajauhetta ja levitä täyte tasaisesti levylle. Rullaa levy kääretortun tapaan leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Ripottele halutessasi seesaminsiemeniä murekkeen päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Kukkakaalimuusin valmistan muuten kuin perunamuusin, mutta lisään kattilaan päällimmäiseksi yhden kukkakaalin palasina kypsymään. Sitten vaan muusiksi tavalliseen tapaan.