Anja palailee remmiin... olen itse ollut terve jo pitemmän aikaa, mutta poikani on ollut influenssassa viime viikon keskiviikosta lähtien. Tämä yhdistettynä jonkinlaiseen kevät (ja myös bloggaus-) väsymykseen on aiheuttanut pitkähkön tauon päivityksiin. Mutta lienee aika ryhtyä taas uusien ruokien metsästykseen, tyttäreni nimittäin esitti suuren ihmetyksensä, kun meillä oli kahtena päivänä peräkkäin SAMAA KEITTOA!! Mikä järkytys!

Varsin mainio tuote Pirkalla on valmis Luomu porkkanasose. Siitä tein Pirkan ohjeen mukaan sämpylöitä. Hyviä olivat, mutta rakenne oli suht tiivis, eli minusta hiivan määrää voisi lisätä, tai sitten tehdä vähän suuremman taikinan samalla sosemäärällä (jolloin tietysti sitä hiivaakin tarvitaan taas enemmän).

1434542.jpg

1 pkt (500 g) Pirkan porkkanasosetta, miksei voisi tehdä itsekkin....

1 tl suolaa

2 rkl  hunajaa

1 ps  kuivahiivaa

2 dl  grahamjauhoja

n. 7 dl  hiivaleipäjauhoja

½ dl  öljyä

Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola ja hunaja. Lisää grahamjauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota lämpimässä paikassa hyvin. Nujerra ilmat taikinasta ja leivo sämpylöiksi. Kohota hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.