En ole juuri itse tehnyt voitaikinoita, kun niitä ylipäätäänkin yritän välttää. Tämä oli kuitenkin niin helppo ohje, että tein pasteijoita. Koko perhe piti niistä kovasti. Suosittelen. Ohjeen alkuperää en muista, se löytyi paperilappusella ohjeistani.

1224260.jpg

Tästä tuli 16 pasteijaa:

2 keitettyä perunaa pieneksi raastettuna

3 dl  hiivaleipäjauhoja

100 g  pehmeää rasvaa

1 tl  leivinjauhetta

Sekoita ainekset ja pistä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Täytteeseen voi laittaa tietysti mitä itse tykkää, mutta minä laitoin tällä kertaa:

200 g  kevyttä jauhelihaa

1 pieni sipuli

n. 1 dl  keitettyä riisiä

1 keitetty muna

100 g  yrtti-pippuri tuorejuustoa

n. 1 tl  yrttisuolaa

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli. Sekoita joukkoon muut aineet.

Kaulitse taikina ohueksi levyksi (vaikeampaa kuin kaupan taikina. Jauhota kunnolla ja ota rennosti.) Leikkaa neliöiksi ja laita nokare täytettä jokaiselle neliölle. Sulje pasteijat hyvin. Halutessasi voitele munalla, minulla ei ollut joten jäi voitelematta... Paista vähän reilussa 200 asteessa reilut 10 minuuttia, kunnes kypsän näköisiä.