Hupsista, kolme vuotta on hujahtanut siitä, kun aloin syöttää pakkopullaa muillekkin kuin omalle perheelle =D 

Hellapoliisilta nappasin tämän ohjeen. Olen syönyt tuota Finduksen Välimeren Ratatouillea tähän mennessä lähinnä itse, mutta nyt uskaltauduin tarjoamaan sitä ruoassa perheellekkin. Pienoisena yllätyksenä se maistui kaikille. Ruoka oli todella maukasta, mutta pienenä miinuksena se, että keveydestä ei voi kyllä puhua missään nimessä, vaikka vähärasvaista jauhelihaa käytinkin. Sen verran Hellapoliisin ohjetta muutin, että päälle laitoin ylijääneitä keitettyjä perunoita viipaleina.

1250090728_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

n. 400 g  röstiperunoita pakastealtaasta

1 pkt (400 g) Findus Välimeren ratatoiulle -kasviksia pakastealtaasta

1 dl  korppujauhoja

2½ dl Valion Kippari ruokakerma

1 pss sipulikeittoaineksia

1 muna

400 g vähärasvaista jauhelihaa

pinnalle viipaloitua kesäkurpitsaa, herkkusieniä tai kypsää perunaa ja

kevyttä juustoraastetta

Laita uunipellille pala leivinpaperia, nosta päälle halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan reunat. Asettele reunojen sisälle jäiset röstiperunat, kaada päälle ratatouille-kasvikset.

Mittaa kulhoon korppujauhot, kaada sekaan ruokakerma, anna turvota hetki. lisää sipulikeittojauhe ja muna, sekä jauheliha, sekoita tasaiseksi. Painele jauhelihaseos vuokaan kasvisten päälle. Viipaloi pinnalle kesäkurpitsa ja sienet (tai perunat niinkuin minä) ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa parikymmentä minuuttia. Tämä kypsennysaika ei kyllä minusta riittänyt alkuunsakkaan, oli varmaan tuplaten uunissa.