Mitä kotitekoisista munkeista voi sanoa muuta kuin NAM.

247195.jpg

2 dl  maitoa

1 prk  maitorahkaa

50 g  hiivaa

1,5 tl  suolaa

2 dl  sokeria

1 rkl  vaniljasokeria

1 rkl  kardemummaa

1 muna

n. 10 dl  vehnäjauhoja

1 dl  juoksevaa margariinia

Paistamiseen munkkirasvaa.

Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää siihen rahka. Valmista tämän jälkeen kuin pullataikina. Kun olet muovaillut munkit rinkuloiksi, voitkin alkaa heti niitä paistamaan muovailujärjestyksessä.

Sulata munkkirasva. Tässä on aivan erinomaisena apuna digitaalinen kinkkulämpömittari!! Kun rasva on sulanut, se on jo lähes tarpeeksi kuumaa. Uppopaista molemmin puolin kauniin värisiksi. Varo ettet ylikuumenna rasvaa! Nosta paistuneet munkit talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja sokeroi.