Onpa hyvää haukea! Tämä oli mieheni kommentti tästä ruoasta. Perunapateen jätin turhan vähäsuolaiseksi ja -mausteiseksi, kannattaa maustaa hyvin. Laitan tähän alkuperäisen ohjeen, omat mittani kun menivät vuokani mukaan.

203747.jpg

Hauki (ohje on Vie Kielen -keittokirjasta):

Haukifilee  (ohjeessa luki 600 g, mutta nuo muut aineet ei kyllä mielestäni riitä niin paljoon!)

0,5 dl  vehnäjauhoja

ripaus valkopippuria, itse laitoin mukaan myös 1 tl suolaa

1 muna

n. 100 g  parmesan juustoraastetta (itse käytin jälleen Polar 15 %)

paistamiseen juoksevaa margariinia

Sekoita pippuri (ja suola) vehnäjauhoihin lautasella. Riko kananmunan rakenne toiselle lautaselle. Kolmannelle laita hienoksi raastettu juusto. Pyörittele paloiteltu filee ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi juustoraasteessa. Paista kalafileitä juoksevassa margariinissa kauniin värisiksi. Paistuvat nopeasti, muutama minuutti puolelleen.

Tarjota voi siis vaikka perunamuusin tai -pateen kanssa.

Pottupatee (Ohje on Perunaherkkuja -kirjasta):

1 kg perunoita

voita

valkosipulinkynsiä

1 dl hienonnettua tilliä

munamaitoon:

4 munaa

1 valkosipulinkynsi

5 dl  maitoa

suolaa, pippuria

Siivuta kuoritut perunat ohuiksi (vaikka raastimen viipalointiterällä). Itse en laittanut valkosipulia, vaan tavallista, mutta jos käytät v-sipulia, niin suikaloi se pieniksi. Voitele pitkä leipävuoka ja peitä pohja leivinpaperilla. Lado vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, tilliä ja valkosipuliviipaleita. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan (suolan määrää en osaa sanoa, arvelisin ainakin 1 tl!) Paista 200 asteessa tunnin verran. Tämän voi hieman jäähtyneenä kipata vuoasta, on varmaan ihan kivan näköinen. Sitten siitä voi leikata viipaleita.