Piti tehdä ihan muuta ruokaa, mutta alkoi tehdä mieli kauheasti broileripihvejä. Tällaista tuli tällä kertaa.

174182.jpg

Pihvit:

1 pkt (onko siinä 350 vai 400 g??)  broilerin jauhelihaa

1 dl  ruiskorppujauhoja

2 dl  vettä

1 muna

1 iso sipuli

1 tl  suolaa

1 tl  karria

ripaus valkopippuria

1 iso porkkana

2 rkl  kuivattua persiljaa

kastike:

1 tl  Oivariinia

purjon vihreä osa

1 pieni punainen paprika

15 cm  kesäkurpitsaa

2 dl  kasvisrasvasekoitetta / ruokakermaa

2 dl  vettä

1 tl  ketsuppia

1 tl  sinappia

suolaa, yrttisuolaa

Turvota ruiskorppujauhot vedessä. Raasta porkkana ja silppua sipuli. Lisää turvotteeseen muna, mausteet, sipulipalat ja porkkanaraaste. Sekoita. Lisää vielä broilerinjauheliha.

Paloittele kastikkeen kasvikset valmiiksi. Kuumenna paistinpannu, paista pienessä rasvamäärässä pieniä pihveroisia niin, että niihin tulee kaunis väri. Nostele sitä mukaa lautaselle odottamaan, älä siis kypsennä. Kun kaikki pihvit on ruskistettu, kuullottele purjoa ja paprikaa hetkinen pikku tilkassa rasvaa. Lisää kasvisrasvasekoite ja vesi, sekä väriä antamaan ketsuppia ja sinappia. Laita myös suolaa, ainakin 1 tl.

Nostele pikkupihvit kastikkeeseen hautumaan. Hauduta 10-15 min ja lisää kesäkurpitsakuutiot. Hauduta vielä viitisen minuuttia (jälleen kesäkurpitsa jää purtavaksi, jos haluat kypsäksi, lisää muiden kasvisten kanssa.)

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja raikkaan esim. hedelmäisen salaatin kanssa. (Riisikin käy, mutta on paljon parempaa pottujen kanssa.)