Meillä on jo vuosia tehty piparit itsenäisyyspäivänä, ja aina samalla seiskaluokan kotsankirjan ohjeella. Niistä tulee ihanan ohuita, mureita ja maukkaita. Näissä kuvissa tosin on kaupan taikinasta tehtyjä taloja, teen talot Kotiruoka-kirjan kaavoilla, suurentamatta. Näin tulee ihanan pikkuruisia mökkejä, 500 g paketista tuli kaksi. Alla kuitenkin se ihana pipariohje.

283629.jpg

283632.jpg

Piparit noin 50 kpl:

3/4 dl  siirappia

1 dl  sokeria

125 g  VOITA (oikeaa voita, ei mitään kevythömppää, oho kuuluko tämä tähän blogiin...)

1 tl  kanelia

1 tl  inkivääriä

1 tl  neilikkaa

1  muna

0,5 tl  suolaa

1 tl  soodaa

4 dl  vehnäjauhoja

Mittaa kattilaan voi, siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta puuhaarukalla sekoittaen. Vatkaa haaleaksi ja lisää sitten muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Anna taikinan levätä kylmässä yön yli. Taikina on löysähköä.

Kun ryhdyt leipomaan, ota taikinasta kerrallaan vain pieni osa lämpimään. Pidä loppu taikina kylmässä. Kaulitessasi huolehdi, että taikina ei juutu pöytään kiinni, eli jauhota pöytää ja taikinaa välillä. Kauli ohueksi ja ota muotilla pipareita. Paista 200 asteessa kauniin väriseksi. PALAVAT HELPOSTI, ELI VAHDI. Meillä minä hoidan leipomisen ja mies paistaa, näin piparit eivät pala (mikä ei ole huono juttu, vähän palanut on herkkuani...)