Punaiset linssit soseutuvat mukavasti jo keitettäessä ja antavat ruokaisuutta soppaan. Ja kuitua tulee mukavasti lisää! Maku muistuttaa hernettä, kannattaa kokeilla.

216558.jpg

4-5 annosta. Tätä voi tietenkin muutella mielensä mukaan:

3 jättiperunaa (eli tavallisia ainakin 6)

4 porkkanaa

purjon valkoinen osa

n. 2 dl punaisia linssejä

1 litra vettä

2 dl  kevyttä kasvisrasvavalmistetta 7 %

suolaa ja yrttisuolaa (voi käyttää tietenkin kuutiotakin)

halutessasi mustapippuria

tarjoiluun raejuustoa ja paahdettua sipulia

Kuori ja paloittele kasvikset. Huuhdo linssit hyvin. Laita kasvikset ja linssit veteen kuumenemaan. Lisää suolaa pari teelusikallista (tai liemikuutio). Keittele kunnes kasvikset ovat pehmeitä (10-15 min). Soseuta keitto, lisää kasvisrasvavalmiste ja tarkasta maku.