Tonnikalakastiketta jäi, joten tein lopusta pizzaa. Kylläpä tulikin hyvää! Lapseni eivät yleensä kumpikaan erityisemmin pidä itsetehdyistä pizzoista, mutta molemmat tykkäsivät tästä. Olen yleensä vaan kipannut tonnikalat pizzaan purkista, mutta kastike tekee näemmä terää.
Uunipellillinen:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
n 6 dl sämpyläjauhoja
loraus öljyä
Valmista pohjataikina: liuota hiiva lämpimään veteen, lisää loput aineet. Kun taikina kohoaa käsittele nämä:
100 - 150 g kevyt meetvurstia silputtuna (HK:n 16 % on suosikkini)
1-2 sipulia renkaina
2 prk ananasrenkaita paloiteltuna
n. 2 dl kevyttä juustoa raastettuna.
Kaulitse taikina pellille. Sekoita jämä tonnikalakastikkeeseen (ohje löytyy kalaruoista) meetvurstisilppu. Levitä seos taikinan päälle, lisää sipulirenkaat ja ananaspalat, sekä päällimmäiseksi juustoraaste. Halutessasi ripottele päälle pizzamaustetta.
Paista 225 lämmössä parikymmentä minuuttia.
Kommentit