Pidän sellaisista ruokapiirakoista, joissa täytettä on reilusti suhteessa munamaidon määrään. Pidän myöskin ohuesta pohjasta, tämä on suosikkini myös keveytensä puolesta. Tähän piirakkaan voi käyttää mitä tahansa kasviksia, tässä tämänkertainen sekoitus. Olen muuten tarjonnut tätä esim. lähes 90-vuotiaalle ukilleni ja hänellekkin maistui hyvin.

199805.jpg

Pohja (pyöreään vuokaan, pellilliseen kaksinkertaista määrät):

1 dl  kaurahiutaleita

1 dl  grahamjauhoja (tai hiivaleipäjauhoja)

1 dl  vehnäjauhoja (tai hiivaleipäjauhoja)

0,5 tl  leivinjauhetta

0,5 tl  suolaa

0,5 dl  öljyä

1 dl  vettä

Sekoita kuivat aineet. Lisää öljy ja vesi, sekoita. Painele vuokaan, tulee ohut kerros, mutta riittää!

Täyte:

2 munaa  (pellilliseen 3)

2 dl  kevyttä creme fraichea 5 % (pellilliseen lisäksi 1 dl  rasvatonta maitoa)

0,5 tl  suolaa

1 porkkana

n. 200 g kesäkurpitsaa

1  sipuli

10 cm  purjoa

100 g kalkkunaleikettä suikaloituna

2 dl  kevyttä juustoraastetta (esim. Polar 15)

Raasta kasvikset ja juusto, silppua sipuli ja purjo sekä paloittele kalkkunaleike. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Voit käyttää myös yrttejä, itse tykkään näin.

Koristele siemenillä, tällä kertaa käytin kurpitsan- ja pellavansiemeniä. Seesaminsiemenet maistuvat myös. Paista piirasta 200 asteessa noin puoli tuntia.