Kesäkurpitsan ystäville ihana ohje, olikohan Valiolta? Minulta ei löytynyt ihan tarpeeksi kesäkurpitsaa, kirjoitan ohjeen tähän niin kuin se oli ja sulkuihin käyttämäni määrät. Kuva on valitettavasti jälleen kerran huono, kiire oli syömään!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

469720.jpg

 

1 kg  kesäkurpitsaa (500 g)

 

¾ dl  pikariisiä  (käytin täysjyvää)

 

Jauhelihaseos:

 

1 sipuli hienonnettuna (käytin lisäksi puolikkaan purjon korvaamaan puuttuvaa kurpitsaa)

 

400 g vähärasvaista jauhelihaa

 

1 paprika kuutioituna

 

1 dl  chilikastiketta (josta en pidä, käytin ketsuppia!)

 

Suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta

 

Juustokastike:

 

4 dl  rasvatonta maitoa

 

2 rkl  vehnäjauhoja

 

n. 150 g  kevyttä juustoraastetta

 

0,5 – 1 tl  suolaa

 

Leikkaa pestyt kesäkurpitsat ohuiksi renkaiksi. Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää joukkoon paprika, valkosipuli ja chilikastike (tai ketsuppi). Mausta hyvin ja hauduta juustokastikkeen valmistumisen ajan. Sekoita jauhot maitoon tasaisesti. Anna saostua miedolla lämmöllä puuhaarukalla sekoitellen. Lisää juustoraaste ja suola. Sekoita kunnes juusto sulaa. Levitä raa’at riisit ja puolet kesäkurpitsaviipaleista vuoan pohjalle (koska käytin tavallista täysjyväriisiä, esikeitin sitä vartin verran) Lisää jauhelihaseos. Nosta päälle loput kesäkurpitsaviipaleet. Kaada juustokastike vuokaan. Kypsennä 200 asteessa 40-45 min, peitä kannella tai foliolla, jos alkaa tummua liikaa. Tarjoa vaikkapa lohkoperunoiden ja salaatin kanssa.