Minulla on kaksi suosikki jauhelihakeittoreseptiä. Maukasta perusruokaa, joka maistuu koko perheelle.

170451.jpg

400 g  jauhelihaa

1  sipuli

1 tl  valkosipulijauhetta (tai kynsiä..)

10 cm  purjoa

3  porkkanaa

1 prk  tomaattimurskaa

2 prk  vettä (siis tom. murskapurkillista)

2 lihaliemikuutiota

2-2,5 dl  kaurapastaa

n. 200 g  kesäkurpitsaa

1 tl  yrttisuolaa

0,5 - 1 dl  ketsuppia

basilikaa

persiljaa

Kuutioi kasvikset. Ruskista jauheliha, kaada liika rasva pois (itse pidän 12 % possun jauhelihasta). Lisää sipulit ja porkkanat, pyörittele. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää makaronit ja keittele n. 10 minuuttia (käyttämissäni makaroneissa keittoaika on 8 min, mutta jostain syystä keitossa keittoaika on pidempi...). Lisää kesäkurpitsat ja hauduta vielä viitisen minuuttia (näin kesäkurpitsat jäävät purtaviksi. Jos haluat ne kypsiksi, lisää porkkanoiden ja sipuleiden kanssa). Mausta basilikalla ja persiljalla.

Vinkki! Lisää keiton joukkoon lautasellesi raejuustoa (ja paahdettua sipulia). Maistuu mainiolle!