En ole vuosiin tehnyt tonnikalalasagnea, joten oli jo aikakin! Kodin kuvalehdestä nappasin tämän ohjeen, jota yritin edes vähän keventää (jätin mm. valkokastikkeesta 50 g rasvaa pois...). Lasagne on kyllä herkkua, teki sen mistä vaan.
6-8 annosta:
täysjyvälasagnelevyjä
3 prk tonnikalaa öljyssä (itse laitoin 2 öljyssä ja 1 vedessä)
2 sipulia silppuna
pippurisekoitusta, yrttisuolaa
tilliä
1 prk kaprista valutettuna (50 g purkki)
1 tlk tomaattimuskaa
kirsikkatomaatteja halkaistuina (voi hyvin käyttää tavallisiakin viipaloituna)
Valkokastike:
9 dl rasvatonta maitoa
3 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja
2 tl yrttisuolaa (laitoin lisäksi vielä 1 tl suolaa, kun tuntui vähäsuolaiselle, öhöm)
pippurisekoitusta
1 prk kevyttä ranskankermaa (voisi varmaan kyllä käyttää ihan maitoa, en osaa sanoa vaikuttiko makuun)
1 pss pakastepinaattia
1 rkl basilikaa
Väliin ja pinnalle:
2-4 dl kevyttä juustoraastetta
Valuta tonnikalasta öljy ja kapriksista neste. Kuullota pienessä määrässä tonnikalaöljyä sipuli. Lisää tonnikalat, kaprikset ja tomaatttimurska. Mausta.
Sekoita kylmä maito ja jauhot kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa, että saostuu. Lisää ranskankerma, mausteet ja pinaatti. Kuumenna, että pinaatti sulaa joukkoon.
Kokoa lasagne voideltuun vuokaan: levitä ohut kerros tonnariseosa pohjalle. Sen päälle kerros lasukkalevyjä. Levitä levyjen päälle uusi tonnarikerros, sen päälle valkokastiketta, tomaatteja ja juustoraastetta. Tee tällaisia kerroksia, viimeisen levykerroksen päälle laita vain valkokastiketta ja juustoraastetta, sekä koristeeksi tomaattiviipaleita. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Lisänä maistuivat meillä herneet ja babyporkkanat sekä salaatti.
Kommentit