Minulla on ollut pieni ennakkoluulo tonnikalakeittoa kohtaan. Löysin tämän mielenkiintoisen ohjeen jostain (netistä, mutten muista mista!) ja tulikin tosi hyvää! Miesväki ei niin innostunut, mutta minä ja tyttö kyllä…<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 564084.jpg

1  sipuli hienonnettuna

1  porkkana suikaleina

1  lehtisellerin varsi ohuina siivuina

1  tl  valkosipulirouhetta (tai kynsi)

2 tl  ruokaöljyä

1  kesäkurpitsa suikaleina (n. 300 g)

1 prk  tomaattimurskaa

2 rkl  tomaattipyrettä

8,5 dl  kasvislientä (laitoin 2 tom.murskapurkillista)

2 prk  tonnikalahiutaleita vedessä

400 g  kidneypapuja valutettuna

Provencale-yrttisekoitusta, pippuria, suolaa tarvittaessa

Kuullota sipulia, porkkanaa lehtiselleriä ja valkosipulia hetken aikaa öljyssä. Lisää kesäkurpitsa, tomaattimurska ja –pyre sekä kasvisliemi. Hauduta n. 10 minuuttia.

Lisää tonnikala ja kidney-pavut, kuumenna ja mausta. Meillä tässä lisänä ruskaleipää.