Minulla on ollut pieni ennakkoluulo tonnikalakeittoa kohtaan. Löysin tämän mielenkiintoisen ohjeen jostain (netistä, mutten muista mista!) ja tulikin tosi hyvää! Miesväki ei niin innostunut, mutta minä ja tyttö kyllä…<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 sipuli hienonnettuna
1 porkkana suikaleina
1 lehtisellerin varsi ohuina siivuina
1 tl valkosipulirouhetta (tai kynsi)
2 tl ruokaöljyä
1 kesäkurpitsa suikaleina (n. 300 g)
1 prk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
8,5 dl kasvislientä (laitoin 2 tom.murskapurkillista)
2 prk tonnikalahiutaleita vedessä
400 g kidneypapuja valutettuna
Provencale-yrttisekoitusta, pippuria, suolaa tarvittaessa
Kuullota sipulia, porkkanaa lehtiselleriä ja valkosipulia hetken aikaa öljyssä. Lisää kesäkurpitsa, tomaattimurska ja –pyre sekä kasvisliemi. Hauduta n. 10 minuuttia.
Lisää tonnikala ja kidney-pavut, kuumenna ja mausta. Meillä tässä lisänä ruskaleipää.
Kommentit