Mieheni top5 kuuluva ruoka. Yleensä en ole laittanut sieniä, mutta nekin sopivat näköjään hyvin. Vähärasvaisesta kasvisrasvasekoitteesta tulee oiva kermakastike, jota voi nauttia paremmalla omatunnolla!

196512.jpg

4-5 annosta

600 g possua (yleensä teen ulkofileestä, vaan nyt oli sisäfile tarjouksessa)

1 prk (290 g)  herkkusieniä (voi jättää pois)

1  iso sipuli

2 dl  Keiju 14 %  kasvisrasvasekoitetta

n. 2 dl  vettä

1,5 tl  suolaa

0,5 dl  ketsuppia

1 rkl  sinappia

paistamiseen vähän juoksevaa margariinia

koristeluun rosepippureita

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Ota siitä kalvot ja näkyvä rasva pois. Paloittele ulkofile ensin poikkisyin leikkeiksi ja siitä suikaleiksi, tai sisfile pieniksi pihveiksi. Valuta herkkusienet, pilko sipuli.

Paista herkkusieniä pannulla pienessä rasvatilkassa. Lisää muutaman minuutin päästä sipulisilppu. Kääntele muutama minuutti. Ota sienet ja sipulit lautaselle. Anna pannun kuumeta, jos se on jäähtynyt. Ruskista pienessä rasvatilkassa liha kunnolla kauniin väriseksi molemmilta puolilta. Tämän jälkeen laita suola päälle, sekä sieni-sipulisilppu. Sekoita. Kaada kasvisrasvasekoite joukkoon ja huuhtele purkista loputkin jämät vedellä mukaan (eli vettä tulee mukaan noin Keiju-purkillinen). Turauta ketsuppia ja sinappia väriksi ja mauksi. Hauduttele sen aikaa, että perunat kypsyvät (voit laittaa ne kiehumaan esim. kun kuullottelet sieni-sipulisilppua).

Ne jotka haluavat, voivat ripotella annokseensa rosepippuria.