Tämä ohje on Hesarista vähän muunneltuna. Oikein helppoa ja hyvää viikonloppuruokaa, uunissaoloaikana ehtii hyvin tehdä lenkin.
n. kilo perunoita viipaloituna
2 tl suolaa
2-3 sipulia renkaina
n. 200 g kevyttä Emmental-juustoa (voit korvata osan homejuustolla)
(2 valkosipulin kynttä)
4 dl ruokakermaa
4-6 kyljystä, miten vaan vuokaasi mahtuu...
Sekoita kaikki ainekset, kyljyksiä lukuunottamatta, keskenään laakeahkossa uunivuoassa. Asettele kyljykset päälle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes potut ovat kypsiä. Jos tuppaa ruskistumaan liikaa, alenna lämpöä tai peitä foliolla. Lisänä maistuvat etikkasäilykkeet ja hyvä salaatti.
Kommentit