Tämä ohje on Hesarista vähän muunneltuna. Oikein helppoa ja hyvää viikonloppuruokaa, uunissaoloaikana ehtii hyvin tehdä lenkin.

1271951.jpg

n. kilo perunoita viipaloituna

2 tl  suolaa

2-3  sipulia renkaina

n. 200 g  kevyttä Emmental-juustoa (voit korvata osan homejuustolla)

(2 valkosipulin kynttä)

4 dl  ruokakermaa

4-6  kyljystä, miten vaan vuokaasi mahtuu...

Sekoita kaikki ainekset, kyljyksiä lukuunottamatta, keskenään laakeahkossa uunivuoassa. Asettele kyljykset päälle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes potut ovat kypsiä. Jos tuppaa ruskistumaan liikaa, alenna lämpöä tai peitä foliolla. Lisänä maistuvat etikkasäilykkeet ja hyvä salaatti.