Pirkan ohjeella seitivuokaa. Hyvin maistui. Itse jätin purjot kuullottamatta ja ne jäivät vähän liiankin purtaviksi. Eli kannattaa kuullottaa.

1551389.jpg

(4 annosta)

 

 

1 pkt (400 g) Pirkka-seitiä (pakaste)
1 (n. 200 g) purjo
1 rkl öljyä
2 rkl Pirkka-tomaattipyreetä
1/2 tl suolaa
mustapippuria
Juustokastike:
3 rkl Pirkka juoksevaa margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl juustoraastetta

Sulata seiti kohmeiseksi. Kaada sulamisvesi pois. Viipaloi kala sentin paksuisiksi paloiksi. Levitä kalat voideltuun uunivuokaan.

Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota purjoviipaleet.

Peitä kalat tomaattipyreellä. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Levitä päälle purjot.

Kuumenna rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaadakattilaan maito. Sekoita ja keitä pari minuuttia. Lisää joukkoon suola ja juustoraaste.

Kaada juustokastike vuokaan. Kypsennä 200 asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.