Linssit sopivat lisättäväksi melkein mihin keittoon vaan. Muistuttelen tässä niiden käytöstä, ovat tosi terveellisiä.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 sipuli silppuna
1,2 l vettä
1 laakerinlehti
1-2 lihaliemikuutiota
maustepippureita
1-2 dl vihreitä linssejä
2 porkkanaa
6-8 perunaa
pala lanttua
pala selleriä
purjon vihreä osa
400 g kevytlenkkiä
turaus ketsuppia ja sinappia
tuoretta persiljaa
tarvittaessa suolaa
Pilko juurekset, tällä kertaa tein tikkuja (se on jännä miten erimuotoiset vihannekset tekevät ihan eri ruoan!). Kuullota sipulia hiukan, lisää vesi, pippurit, laakerinlehti, liemikuutiot ja linssit. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää sitten loput ainekset makkaraa ja persiljaa lukuun ottamatta. Keitä kypsäksi, kymmenisen minuuttia, riippuen palasten koosta. Tällävälin ruskista makkarapalat. Lisää ne keittoon. Juuri ennen tarjolle vientiä lisää runsaasti silputtua persiljaa. Lisäksi ruisleipää.
Kommentit