Linssit sopivat lisättäväksi melkein mihin keittoon vaan. Muistuttelen tässä niiden käytöstä, ovat tosi terveellisiä.

 

469730.jpg<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 

1 sipuli silppuna

 

1,2 l vettä

 

1 laakerinlehti

 

1-2 lihaliemikuutiota

 

maustepippureita

 

1-2 dl  vihreitä linssejä

 

2 porkkanaa

 

6-8 perunaa

 

pala lanttua

 

pala selleriä

 

purjon vihreä osa

 

400 g  kevytlenkkiä

 

turaus ketsuppia ja sinappia

 

tuoretta persiljaa

 

tarvittaessa suolaa

 

Pilko juurekset, tällä kertaa tein tikkuja (se on jännä miten erimuotoiset vihannekset tekevät ihan eri ruoan!). Kuullota sipulia hiukan, lisää vesi, pippurit, laakerinlehti, liemikuutiot ja linssit. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää sitten loput ainekset makkaraa ja persiljaa lukuun ottamatta. Keitä kypsäksi, kymmenisen minuuttia, riippuen palasten koosta. Tällävälin ruskista makkarapalat. Lisää ne keittoon. Juuri ennen tarjolle vientiä lisää runsaasti silputtua persiljaa. Lisäksi ruisleipää.