Ohrasuurimot on tosi kuitupitoisia ja maukkaita. Niitä voi käyttää riisin asemasta hyvin. Tässä Valion ohje, johon lisäsin hätäpäissäni porkkanaa, kun huomasin kasvisten vähyyden vasta tehdessä. Muuten hyvää, mutta makuuni liian vähän kasviksia! Voihan ne tietty korvata salaatilla.

666344.jpg

2 dl  rikottuja ohrasuurimoita

vettä, kanaliemikuutio

n. 400 g  hunajamarinoituja broilerisuikaleita

1 purjo hienonnettuna

valkosipulia

n. 100 g  juuriselleriä

3 porkkanaa

1 pkt  fileepekonia

2 dl  tomaattimehua

2,5 dl  Flora kevyt ja paksu (tätä käytin, ohjeessa 2 dl  ruokakermaa)

mustapippuria, suolaa, basilikaa, persiljaa

Keitä suurimot kanaliemessä kypsiksi, 20 min. Ruskista silputtu pekoni, lisää broilerisuikaleet joukkoon, ruskista. Lisää suikaloidut juurekset ja nesteet sekä mausteita. Keittele kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon kypsät ohrasuurimot ja tuoretta persiljaa. Tarkasta maku. Lisänä paljon salaattia!