Minun piti tehdä tätä vasta lihapullien lisäkkeeksi, mutta kun unohdin sipulin tuosta taco-broilerin juuresvuoasta, niin tein tämänkin jo etukäteen (paistoin myös lihapullat samalla uuninlämmittämisellä seuraavalle aterialle). Tämä oli hyvää, olen vannoutunut sipulinisti.

230415.jpg

8-12 pientä sipulia

1 prk  kevyttä fraichea 5 % tai kasvisrasvavalmistetta

1 pikku purkki tomaattipyreetä

n. 1 tl  suolaa

2 rkl  siirappia

vähän kevyttä Oivariinia (onko tämä tarpeen?)

Ristiviillota kuoritut sipulit ja laita ne uunivuokaan. Sekoita keskenään fraiche, pyre ja suola. Kaada seos vuokaan, valuta siirappi sipuleille. Sipaise vielä jokaisen sipulin nokkaan pieni Oivariininokare. Kypsennä 200 asteessa n. 40 minuuttia. Ohjeen olen soveltanut Ideakeittiön haudutetuista sipulisykeröistä.