Vannoutuneena sekä meetvurstin että kasvisten ystävänä oli pakko kokeilla tätä Ruokamaailmasta löytynyttä ohjetta. Tein sen aluksi ohjeen mukaan, mutta jäi mielestäni aivan mauttomaksi, esim. ohjeen karria en maistanut missään vaiheessa. Mutta pienien lisäysten jälkeen oli oikein mukavaa muonaa. Tuorejuustolisäyksellä maku olisi ollut kertaheitolla toinen, mutta en viitsinyt lisätä rasvaa...

179242.jpg

1 sipuli

1 tl  valkosipulijauhetta

2  porkkanaa

1  palsternakka

1  pieni kesäkurpitsa

1  til karria

1 prk  tomaattimurskaa

2 dl  kasvisrasvasekoitetta/ruokakermaa

1 dl  vettä

100 g kevyt salamisuikaleita (laitoin 150 g)

(lisäsin n. 2 tl yrttisuolaa, desin ketsuppia sekä lautaselle reilusti pizzamaustetta)

Silppua sipuli, raasta muut kasvikset. Kuullota pinnatussa pannussa sipulisilppu (niin ei tarvita rasvaa). Lisää muut kasvikset ja karri sekä valkosipuli. Sekoittele hetkinen ja lisää tomaattimurska, kerma ja vesi (tässä vaiheessa lisäsin jo yrttisuolaa 1-2 tl...). Anna kiehua miedolla lmmöllä n. 10 minuuttia. Lisää salamisuikaleet ja lämmitä (ja mausta...). Minä tarjosin perunoiden kanssa, mies kun ei välitä pahemmin pastasta, mutta pasta kävisi oivallisesti.

Niin ja tosiaan, jos lisäisi 100-150 g tuorejuustoa, niin voisi olla tosi hyvää! Tämän kanssa pitää olla muuten paljon salaattia.