Sain työkaverilta punajuuria ja sain viimein aikaiseksi kokeilla tätä hauskaa lisäkettä. Tämä kannattaa ehdottomasti tehdä makuuntumaan päivää ennen syöntiä. Hyvää tuli, kiitos punajuurista P:lle!!

1068971.jpg

n. 1 kg  punajuuria (voisi mielestäni olla vähän enemmänkin)
Marinadi:
1 keitetty muna
2 valkosipulinkynttä tai ripaus valkosipulijauhetta
2 rkl  punaviinietikkaa (käytin omenaviinietikkaa)
2 rkl  sitruunanmehua
1 rkl  sinappia
1 rkl  hunajaa
1 tl  suolaa
Ripaus mustapippuria
1 dl  öljyä (käytin puoli desiä)
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese ja kuivaa punajuuret ja nosta uunipellille. Kypsennä noin 1- 1½tuntia, kunnes ovat täysin kypsiä (samalla voi hauduttaa jotakin uuniruokaa. Muista käyttää jälkilämpöä, eli sammuta uuni ajoissa!). Jäähdytä punajuuret, kuori ja paloittele. Mittaa kaikki marinadin ainekset kapeaan kulhoon ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada punajuurille ja sekoita hyvin. Peitä kulho ja anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli. Salaatti näyttäisi hyvältä valkealle vadille levitettynä ja persiljalla koristeltuna. Sopii lisäkkeeksi esim. Lasten jauhelihavuokaan. Ohje
saattaa olla Maku-lehdestä.