Olen nykyään suht myöhään (sisäiseen kellooni katsoen) töiden jälkeen kotona ja ruoka pitäisi saada entistäkin nopeammin pöytään. Aamulla kun ottaa pakasteet valmiiksi kattilaan jääkaappiin, niin keitto on vartissa valmista kun illalla tulee kotiin. Kaikenlisäksi hyvää (Maistuu miesväellekkin ainakin pekonin kanssa. Poikani antoi erikoismaininnan pekonista).

424600.jpg

400 - 500 g  peruna-sipulisekoitusta

n. 250 g pakastekasviksia, mielellään suikalejuureksia (tällä kertaa käytin niitä, sekä pussinpohjan herne-maissi-paprikaa)

1 kasvisliemikuutio

7 dl  vettä

100-150 g  kevyttä sulatejuustoa (Esim. Polar 9%, Koskenlaskijakin käy hyvin)

n. puolet pakastepinaattipussista

suolaa tarvittaessa

(140 g  pekonia)

Laita pakasteet pinaattia lukuunottamatta kattilaan. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna ja keitä n. kymmenen minuuttia. (Tällä välin pilko pekoni kylmälle pannulle, ruskista rapeaksi, kaada rasva pois.) Lisää pakastepinaatti ja sulatejuusto.Kuumenna, älä keitä enää. (Lisää ruskistettu pekoni.) Tarkista maku, ja nauti hyvän ruisleivän kera.