Jostain sain idean pekonista kalan kaverina. En muista mistä, joten ohje piti kehitellä. Tämmöinen tuli ja hyvää oli. Pieni sulatejuustolisä voisi antaa kivan säväyksen. Tämänhän voi tehdä myös kasvisversiona.
400 g pakastekalaa, käytin seitiä
1 tl suolaa
Kastike:
140 g pekonia
1 iso sipuli
3 porkkanaa
palanen juuriselleriä
n. 200 g kesäkurpitsaa
2 dl kevyttä kasvisrasvasekoitetta
50 g kevytjuustoraastetta
suolaa, pippurisekoitusta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pistä kohmeinen seiti uunivuokaan ja ripottele suola päälle. Laita vuoka lämpenevään uuniin. Valmista sitten kastike.
Leikkaa pekoni saksilla suikuloiksi paistinpannulle ja paista se hyvin rapeaksi. Kaada pois ylimääräinen rasva. Pekonin ruskistuessa raasta kasvikset ja pilko sipuli. Lisää rasvasta vapautetun pekonin joukkoon ensin sipulit joksikin aikaa. Lisää sitten loput kasvikset ja pyörittele hetkinen. Lisää ruokakerma ja anna hautua niin, että kala on saanut olla uunissa noin vartin. Lisää kastikkeeseen viimeiseksi juustoraaste (ja/tai sulatejuustoa) ja mausteita. Maista kastiketta!
Ota vuoka uunista ja kaada kastike tasaisesti päälle. Paista vielä uunissa noin 20 minuuttia kauniin värikseksi.
Me söimme keitettyjen perunoiden kanssa, muusi kävisi myös varmaan hyvin. Ja tietenkin salaattia!
Kommentit