Monessa blogissa on tehty lähiaikoina porkkanakastiketta. Minullakin on ollut Kaarina Roinisen ohje jemmassa jonkin aikaa ja tänään sain kokeiltua. Hyvää oli! Lihapulliin oli oikeastaan tarkoitus laittaa pekonia, mutta se menikin piirakkaan, joten korvasin pekonin kesäkurpitsalla. Tulipahan kevyempää!

163240.jpg

Lihapullat:

400 g  vähärasvaista jauhelihaa

1 dl  ruiskorppujauhoja

2 dl  nestettä (tähän laitoin mm. 0,5 dl juustoruokakermaa, mutta se ei kyllä maistunut, olisi pitänyt olla enemmän vaan kun ei ollut)

2 kananmunaa

10 cm  kesäkurpitsaa raasteena tai pieninä paloina

1 iso  sipuli

1 tl  valkosipulijauhetta

1 tl  paprikajauhetta

0,5 tl  pippurisekoitusta

1,5 tl  suolaa  (olisi minun makuun saanut olla enemmänkin)

Turvota korppujauhoja nesteessä. Lisää suola ja mausteet, kesäkurpitsaraaste, sipulisilppu ja kananmunat. Vaivaa taikinaksi. Pyörittele taikinasta pullia ja paista ne 225 asteessa 20-30 minuuttia.

Sillä aikaa valmistuukin porkkanamuhennos:

0,5 l  pieniä porkkanakuutioita

1  sipuli pilkottuna

1 tl  sokeria

1 tl  suolaa

3-4 dl  vettä

2 rkl  voimariinia

2 rkl  vehnäjauhoja

1 dl  ruokakermaa (7 %)

ripaus valkopippuria

ruokalusikallinen ruohosipulia

Keitä porkkanapaloja ja sipulisilppua suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Sulata pannulla rasva. Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen ja anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Lisää porkkanakuutiot liemineen ja sekoita, kunnes jauhot ovat tasaisesti sekoittuneet. Lisää ruokakerma ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta ja tarkista maku. Porkkanamuhennos on paksuhkoa, ohenna sitä tarvittaessa.