Pirkassa on joskus ollut tämä ohje. Maistui hyvin koko perheelle. Jälkikäteen vasta älysin, että unohdin kastikkeesta sinapin ja se kyllä harmitti. Minusta tuota perunamuusia on tässä ohjeessa vähän liian vähän, mutta me söimme jäljelle jääneen kastikkeen sitten seuraavana päivänä keitettyjen perunoiden kanssa.

308143.jpg

Tähteeksi jäänyttä perunamuusia, tai muusi noin 500 g perunoista

400 g  pakasteseitä

1 tl  suolaa

ripaus valkopippuria

2 rkl  sitruunamehua

Kastike:

4 dl  maitoa

3 rkl  vehnäjauhoa

1 tl suolaa

1 rkl  sinappia

4 keitettyä kananmunaa

Paloittele kohmeiset seipalat vähän pienemmiksi. Laita ne voideltuun uunivuokaan (jossa kannattaa olla korkeammat reunat kuin minulla kuvassa! Perunamuusi kuohuu nimittäin vähän yli.) Mausta kalapalat sitruunanmehulla, suolalla ja valkopippurilla. Laita ne 200 asteiseen uuniin esipaistumaan noin kymmeneksi minuutiksi.

Sekoita maito ja jauhot teflonkattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja keitä viitisen minuuttia. Mausta sitten kastike ja lisää siihen pilkotut munat.

Ota vuoka uunista, kaada kastike kalapalojen päälle. Laita päällimmäiseksi vielä perunamuusikerros. Paista vielä puolisen tuntia, jotta pintaan tulee kaunis väri.