Porkkanakakku on kyllä helppo tehdä ja vie takuulla makeannälän. Ja ainahan voi kuvitella sen olevan jopa terveellistä, kun siinä on paljon porkkanaa. Tässä viimeinkin kuorrute, joka pysyy kakun päällä ja maistuu ihanasti sitruunalle. Ohje on Dansukkerin ja kuorrutteen ohje oli jostakin blogista, olikohan Hedelmäpommi taaskin...?

2066126.jpg


2 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
¾ tl kanelia
4 dl (n. 240 g) porkkanaa hienoksi raastettuna
1 dl öljyä
2 kananmunaa

Kuorrutus
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk sitruunarahkaa
1 dl tomusokeria
1 tl vniljasokeria


Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita porkkanaraaste ja öljy joukkoon. Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinaseokseen. Jatka vatkaamista keskinopeudella pari minuuttia. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja sivele seos kakun pinnalle. Anna kakun mielellään mehevöityä jääkaapissa 1–2 vuorokautta ennen tarjoilua. Koristele sitruunamelissalla tai pähkinärouheella.

Vinkki! Lisää makua ja väriä kakkupohjaan saat korvaamalla puolet sokerista fariinisokerilla.