Olen nyt niin innoissani tuosta uudesta lettupannustani, että taas piti sille saada käyttöä. Paistoin kylmän kinkkukastikkeen kaveriksi kasvislettuja. Lisäksi söimme kukkakaalista pottumuusia. Oikein oli maittavaa!

195528.jpg

Lettutaikina

n. 600 g hienoksi raastettuja juureksia (käytin n. 300 g porkkanaa, 100 g kesäkurpitsaa, 100 g purjoa, 50 g juuriselleriä ja 50 g lanttua)

2 rkl öljyä kuullottamiseen

6 dl maitoa

3 dl  hiivaleipäjauhoja

3 munaa

1,5 tl suolaa

vähäsen yrttisuolaa kasviksiin

Sekoita maito ja hiivaleipäjauhot. Lisää suola sekä munat. Jätä turpoamaan. Raasta kaikki kasvikset ja kuullota niitä paistinpannulla jonkin aikaa. Laita vähän yrttisuolaa. Anna kasvisseoksen vähän jäähtyä, lisää se sitten lettutaikinaan. Paista pienessä määrässä juoksevaa margariinia. Pirkan ohjeessa, josta otin vinkkiä, paistettiin räiskäleitä, mutta voin kertoa, että pienet onnistuvat paremmin! Isoissa tuppaavat kasvikset jäädä keoksi keskelle ja munaseos valuu reunalle. Sitten kun yrittää levittää kasviksia reunoillepäin, muna senkus valtaa enemmän alaa. Saapahan kokki maistiaisia...

Kukkakaali-perunamuusi

n. 600-700 g  perunoita

puolikas kukkakaali

vettä keittämiseen

suolaa

rasvatonta maitoa

 2 rkl 60 % Oivariinia

Kuori ja paloittele perunat, lohko kukkakaali. Laita kaikki kattilaan ja keitä suolatussa vedessä n. 15 min, kunnes ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Sekoita sähkövatkaimella muruiksi, lisää maitoa niin että saat sopivan vahvuista muusia. Lisää vähän Oivariinia makua pehmentämään. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.