En nyt muista onko tuo maa oikea tuossa nimessä. Joka tapauksessa teen silloin tällöin ruoaksi tätä ruokaisaa munakasta, johon saa jälleen kerran käytettyä kätevästi ensinnäkin kasviksia ja toiseksi jämiä. Vallan mainiosti kävisivät vaikkapa herkkusienet, keitetyt perunat, nakit, pekoni, erilaiset pakastekasvikset... melkein mikä vaan. Ja maustaa voi tietenkin enemmänkin. Tämä ei siis ole tavallinen munakas, vaan täytettä on reilusti ja munat lisätään vasta päälle.

340378.jpg

Nyt käytin tähän munakkaaseen, jonka söimme mieheni kanssa kahden:

n. 100 g  perunasipulisekoitusta

15 cm  purjon vihreää osaa

vähäsen parsakaalin varsia paloiteltuna

50-100 g  palvikinkkua paloiteltuna

reilusti tuoretta persiljaa

noin puoli tl  suolaa

4 munaa

loraus maitoa, ehkä pari ruokalusikallista

desi-pari kevyttä juustoraastetta, vaikkapa tuttu Polar 15

Kuullota purjoa pienessä rasvatilkassa. Lisää joukkoon perunasipulisekoitus (jos käytät keitettyjä pottuja, ruskista ne). Lisää myös kasvikset, eli nyt lisäsin parsan. Anna hautua jonkin aikaa, jotta sulavat ja kypsyvät vähän. Lisää kinkku. Sekoita munien joukkoon maito ja mausteet. Tasoittele täytteet pannulla tasaisesti joka puolelle. Valuta munaseos myöskin tasaisesti, tätä ei hämmennetä niinkuin munakasta yleensä. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes pohja on kauniin ruskea. Käännä munakas suuren lautasen avulla toisinpäin pannulle. Ripottele heti päälle juustoraaste. Voit myös laittaa kannen päälle, tai vaikkapa folion, jotta juusto alkaa sulamaan.

Kun toinenkin puoli munakkaasta on ruskistunut, nauti runsaan salaatin kera.