En nyt muista onko tuo maa oikea tuossa nimessä. Joka tapauksessa teen silloin tällöin ruoaksi tätä ruokaisaa munakasta, johon saa jälleen kerran käytettyä kätevästi ensinnäkin kasviksia ja toiseksi jämiä. Vallan mainiosti kävisivät vaikkapa herkkusienet, keitetyt perunat, nakit, pekoni, erilaiset pakastekasvikset... melkein mikä vaan. Ja maustaa voi tietenkin enemmänkin. Tämä ei siis ole tavallinen munakas, vaan täytettä on reilusti ja munat lisätään vasta päälle.
Nyt käytin tähän munakkaaseen, jonka söimme mieheni kanssa kahden:
n. 100 g perunasipulisekoitusta
15 cm purjon vihreää osaa
vähäsen parsakaalin varsia paloiteltuna
50-100 g palvikinkkua paloiteltuna
reilusti tuoretta persiljaa
noin puoli tl suolaa
4 munaa
loraus maitoa, ehkä pari ruokalusikallista
desi-pari kevyttä juustoraastetta, vaikkapa tuttu Polar 15
Kuullota purjoa pienessä rasvatilkassa. Lisää joukkoon perunasipulisekoitus (jos käytät keitettyjä pottuja, ruskista ne). Lisää myös kasvikset, eli nyt lisäsin parsan. Anna hautua jonkin aikaa, jotta sulavat ja kypsyvät vähän. Lisää kinkku. Sekoita munien joukkoon maito ja mausteet. Tasoittele täytteet pannulla tasaisesti joka puolelle. Valuta munaseos myöskin tasaisesti, tätä ei hämmennetä niinkuin munakasta yleensä. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes pohja on kauniin ruskea. Käännä munakas suuren lautasen avulla toisinpäin pannulle. Ripottele heti päälle juustoraaste. Voit myös laittaa kannen päälle, tai vaikkapa folion, jotta juusto alkaa sulamaan.
Kun toinenkin puoli munakkaasta on ruskistunut, nauti runsaan salaatin kera.
Kommentit