Kiitos vaan kaikille lukijoille, 30.000 täynnä!

Miehen lapsuudenkodissa tehtiin aina jouluksi ässiä. Ne olivat pienenä minunkin lempikeksejäni, joten tämä tapa on sitten siirtynyt meidänkin perinteeksemme. En käytä oikeaa voita mihinkään muuhun, kuin joulupipareihin ja ässiin. Niissä eron todella huomaa.

265464.jpg

200 g  voita

2 dl  sokeria

2  munaa

1 tl  kanelia

1 tl  soodaa

5 dl  vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoitellen, älä enää vatkaa. Taikina on pehmeää, joten anna sen rauhoittua jääkaapissa, jopa yön yli, niin on helpompi leipoa (taikinan voi myös tässä vaiheessa pursottaa).

Kierittele taikinasta tankoja, pyöritä ne vielä kaneli-sokeriseoksessa, ja muotoile ässiksi (meillä vaaditaan sattuneesta syystä myös J-tä...). Paista 175 asteessa kauniin värisiksi.