Kookosmaitopurkki kaapissa on odotellut käyttöään jo muutaman kuukauden, nimittäin INHOAN kookosta. Halusin kuitenkin kokeilla, koska epäilen, että kyse on enemmänkin rakenteesta kuin kookoksen mausta. Tein tämän vähän samalla periaatteella kuin Kati Napan makaroonilaatikon, eli en keittänyt riisiä etukäteen. Todella hyvää tuli, tosin kookosta en juuri maistanut, se enemmänkin tuoksui. Pahoittelen huonoa kuvaa, nälkä iski...

295434.jpg

1pkt pekonia (voi hyvin jättää pois)

2 dl  täysjyväriisiä

1,5 dl  rikottuja ohrasuurimoita (voi tietty käyttää riisiä)

600 g  hunajamarinoituja broilerinsuikaleita

1 tlk ananaspaloja tai viipaleita (sellainen normaali tölkki)

1 tlk  persikoita pilkottuna (410/200 g)

2 sipulia pilkottuna

1 l  nestettä (käytin 4 dl kookosmaitoa ja 6 dl vettä sekä liemikuution)

1 pss (200 g) herne-maissi-paprikaa

Saksi pekoni pannulle ja ruskista rapeaksi. Kaada suurin osa rasvasta pois (esim. tyhjään säilykepurkkiin, ei viemäriin...). Lisää pannulle sipulisilppu ja ruskista. Tällä välin mittaa riisi ja suurimot laakeaan uunivuokaan. Lisää joukkoon ruskistetut pekonit ja sipulit. Ruskista pannulla vielä broilerinsuikaleet, lisää loppuvaiheessa hmp-sekoitus sulamaan pannulle. Pilko hedelmät, lisää ne, sekä broitsut uunivuokaan. Laita pannulle vielä vesi lämpenemään ja sulata liemikuutio. Lisää myös kookosmaito. Sekoita ainekset uunivuoassa ja lisää päälle lämmin neste.

Paista 200 asteisen uunin alaosassa noin tunti.