Olen tänä syksynä saanut jo kahdelta työkaverilta omppuja, kiitokset molemmille! Meillä on perheessä pari raa'alle ompulle allergista, joten osa täytyy syödä ruoissa. Pullan ystävänä tietenkin myös omppupullaa!!
Kahteen pitkoon tarvitaan:
2,5 desin pullataikina, ohje löytyy muista pullista tai jauhopussista
Valmistetaan kuin korvapuustit, mutta väliin margariinin, sokerin ja kanelin lisäksi reilusti omppopaloja. Itse laitoin 2 per pitko, ja olisi saanut olla ainakin tuplasti enemmän!
Kauniin pitkon saa, kun leikkaa taikinarullaan viiltoja lähes loppuun saakka. Sitten kääntää joka toisen viiltopalan toiselle puolelle. Sitten vaan kääntää niitä vähän vaakatasoon ja runttaa lähemmäs toisiaan. Hmm, tästä pitäisi olla kuva! Tietysti voi tehdä tavallisia korvapuusteja.
Pitkoja paistetaan 200 asteessa 20-30 minuuttia, väristä riippuen.
Kommentit