Tähän ruokaan otin vinkkiä monestakin ohjeesta. Meillä tykättiin kovasti.

1241884.jpg

2 dl  täysjyvä- tai tummaa riisiä (keitä kanaliemessä kypsäksi)

n. 400 g  hunajamarinoituja broilerin suikaleita tai filepihvejä

2 pss pakastevihanneksia (mitä vaan sorttia, yhteensä n. 500 g)

1 prk  rasvatonta raejuustoa

1 tl  yrttisuolaa

tilkka öljyä

1-2 sipulia silppuna

1 prk  tomaattimurskaa

1 tl  yrttisuolaa

100 g  kevyttä tuorejuustoa, esim. ruohosipuli

Sulata kasvikset esim. mikrossa. Sekoita raejuusto ja 1 tl yrttisuolaa niiden joukkoon. Ruskista broilerit. Levitä uunivuokaan kypsät riisit ja broilerit. Lisää päälle kasvis-raejuustoseos. Kuullota sipulisilppua öljyssä. Lisää tomaattimurska ja suola. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon tuorejuusto, anna sulaa, älä keitä. Kaada kastike päällimmäiseksi ja kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia. Päälle tuoretta persiljaa. Lisäksi tietenkin salaattia.