Ruisleivän valmistus on aikas haastava juttu. Tämän reseptin löysin muistaakseni Kodin kuvalehdestä ja tällä tulee todella hyvärakenteista leipää aika pienellä vaivalla. Onko kenelläkään mitään vinkkiä, millä kotitekoiseen, tavallisessa uunissa paistettuun ruisleipään saisi vielä enemmän makua (esim. jokin tietty jauho)?

2105748.jpg

Juuri:

100 g hapankorppuja murskattuna

2,5 dl lämmintä vettä

Sekoita hyvin keskenään. Anna turvota ja sekoita vielä hyvin. Jätä huoneenlämpöön yön yli. Aamulla lisää

0,5 pkt  hiivaa

sekoita hyvin ja anna seistä tunnin ajan. Lisää sitten:

2,5 dl  lämmintä vettä

4 tl  suolaa

0,5 pkt  hiivaa

15 dl  ruisjauhoja

Alusta taikina hyvin. Jaa se kahteen osaan, vaivaa kunnolla ja muotoile kahdeksi leiväksi. Anna kohota 30-40 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ja anna jäähtyä, lämpimänä on suorastaan mahdotonta leikata =)