Tämä oli meillä joulupöydän jälkiruokana glögin kanssa. Suklaan ystäville aivan ihana kakku!

314352.jpg

150 g  margariinia

3 dl  sokeria

3  munaa

2 dl  vahvaa kahvijuomaa

4,5 dl  vehnäjauhoja

1 dl  tummaa kaakaojauhetta

2 tl  leivinjauhetta

1 tl  vaniljasokeria

Kostutus:

1 dl  maitoa

1 rkl  O'boy-kaakaojauhetta

Täyte:

1 pss (400 g)  hillomarjoja, pakaste (itse käytin pakastevattuja hieman sokeroituna)

Suklaakinuski:

1 prk  kermaa  (itse käytin 14 %  ruokakermaa)

1 dl  fariinisokeria

1 dl  sokeria

100 g  taloussuklaata

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (ohjeessa 22 cm, minä käytin 18, eikä ollut yhtään liian pieni). Paista 175 asteisessa uunissa 45-50 min (minä paistoin kyllä kauemmin, ehkä tunnin). Jäähdytä pohja ja leikkaa se neljään osaan (minä leikkasin kolmeen). Jos käytät hillomarjoja, valmista ne ohjeen mukaan ja jäähdytä.

Kuumenna kattilassa kerma, fariinisokeri ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa. Koska käytin ruokakermaa keitin sitä varmaan kymmenisen minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, sekoittele, jotta sulaa.

Sekoita maito ja kaakaojauhe keskenään. Kostuta tällä kakkulevyt. Levitä alimmaiselle levylle vähän kinuskia ja hillomarjoja. Täytä muut välit samoin. Levitä loppu suklaakinuski kakun päälle ja reunoille (itse laitoin vain yhteen väliin kinuskia, muuten se ei olisi kyllä riittänyt peittämään kakkua! Nytkin oli siinä ja kintaalla.) Koristele kakku esim suklaarouheella tai pähkinöillä. Itselläni tässä Noblesse-suklaita, pekaanipähkinöitä ja Avec-pastilleja.

Kakku kannattaa tehdä viimeistään tarjoilua edeltävänä päivänä mehevöitymään. Säilyy muutamia päiviä. Itse laitoin kokeeksi palasen pakkaseen, saa nähdä kuinka sen käy.