Tämän piirakan teki tyttäreni ihan itse kokonaan, lukuunottamatta omenien pilkkomista, hän kun on allerginen raaoille ompuille.
Tosi hyvää piirasta ja siis lapsienkin helppo tehdä. Suosittelen! Ohje on Kaarina Roinisen.
Tästä tulee 24 cm vuokaan, eli esim. pellille varmaan tripla-annos:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl kermaa (käytimme Valion 2% ruokakermaa)
50 g juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
4 dl omenanpaloja (tai marjoja)
Pinnalle vielä:
½ dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
Sekoita märät aineet keskenään ja kuivat keskenään. Sekoita sitten nämä keskenään. Kaada piirakkavuokaan. Ripottele päälle omput. Sekoita keskenään kuorrutteen ainekset ja ripottele pinnalle. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.
Maistuupi hyvältä lämpimänä vaniljakastikkeen tai jätskin kanssa.
Kommentit