Tämä ohje on Anna-Leena Härkösen kirjasta Sopan syvin olemus, joka kannattaa lukea! 

täysjyvälasagnelevyjä

1 tölkki tomaattimurskaa

1 tlk papuja tomaattikastikkeessa

2 tl suolaa ja mustapippuria

2 rkl yrttisekoitusta

1 tl oreganoa

2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

400g jauhelihaa

1 tlk ranskankermaa

3-4 dl juustoraastetta

Ruskista sipulit ja jauheliha. Kumoa kaikki ainekset ja mausteet kattilaan ja hauduta viitisen minuuttia. Lisää jauheliha. Laita uunivuokaan kastiketta ja levyjä kerroksittain. Jätä kastiketta päällimmäiseksi ja peitä koko komeus juustoraasteella. Kypsennä uunissa (175 astetta) noin kolme varttia. (itse ruskistin jauhelihan ja kumosin siihen pannuun nuo kaikki aineet).