Pirkko Arstilan ruokaohjeet ovat aika metkoja. Valitsin kokeiluun tämän kalan josta tuli ERITTÄIN SITRUUNAISTA. Meillä vähän jopa vierastettiin näin voimakasta sitruunanmakua, tosin poikani piti siitä. Idea on kuitenkin mainio, joten kokeilen varmasti uudestaan vähentämällä sitruunan määrää.

1068974.jpg

4  kalan annospalaa (käytin pakastelohta)
1 sitruuna  (ohjeessa oli 2! Vaikka käytin vain yhden, oli todella
voimakasta!!)
Yrttisuolaa
Runsaasti tilliä, persiljaa ja ruohosipulia
1-2 rkl  basilikaa
2  paahtoleipää muruina
3 rkl kevyttä Oivariinia
Ripaus mustapippuria

Silppua yrtit, raasta sitruunankuori yrttien joukkoon (tämän sitruunankuoren ehkä jättäisin pois). Lisää mausteet ja leivänmurut. (Mielestäni suola oli helpompi ripotella suoraan kalan pintaan).Sulata
margariini ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita hyvin. Aseta kala uunivuokaan. Paina yrtti-leipäseos siihen hyvin kiinni. Kaada rasva-sitruunaseos viimeiseksi kaiken päälle. Paista 200 asteessa
20-30 minuutia. Minä paloittelin yhden sipulin kypsymään kalan viereen.Me söimme pottumuusin kanssa.