En ole aiemmin käyttänyt tuoretta pinaattia. Nyt kokeilin tehdä siitä soppaa (en perinteistä pinaattikeittoa, siitä en pidä). Maku on jotain aivan muuta kuin pakastepinaatissa! Suosittelen kokeilemaan.
1 iso sipuli
tilkka öljyä
n. 200 g tuoretta pinaattia
4-5 perunaa
1 kesäkurpitsa
4 dl vettä
1,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kevyttä kasvisrasvavalmistetta
Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä. Lisää huuhdellut pinaatit, pyörittele, jotta kutistuu ja enimmät nesteet haihtuvat. Kuori perunat ja paloittele ne sekä kesäkurpitsa. Lisää kattilaan, samoin kuin vesi ja mausteet. Keitä pehmeiksi, noin 10-15 minuuttia. Soseuta ja lisää ruokakerma. Lisänä maistuvat tietysti ruisleipä ja kananmunat.
Kommentit